nielstromp.reismee.nl

ELANDEN ALLESSSSS

We hebben gewoon een ELAND geziehieeenn:D Niet te geloven, wat zijn die beesten vaag! Echt hele hoge grote beesten met gigantisch lange benen en een dik lijf! We kwamen ze tegen toen ik, Roos en Lauw (de andere vakantiewerkers) aan het wandelen waren naar de windmolen. We liepen over het pad, terwijl de dames zo nodig over shampoo zonder sulfaat moesten kletsenXD Toen dat beest uit de struiken kwam donderen, een tijdje bleef ze op het pad hobbelen en toen verdwenen in de bush. Nu lekker eten koken na een hele lange dag werken, hele dag weer hout geklieft en ziek gelachen! Er moesten allemaal houtblokken weer in stukken worden gehakt en die verderop opgestapeld worden, natuurlijk zijn we te lui om te lopen dus gingen we overgooien, maar dat moest nog wel even geoefend worden want de houtblokken vlogen om m'n orenXD (zie foto).

Het voordeel met dames in huis is dat ik natuurlijk nooit de afwas hoef te doen, niet de wc schoon hoef te maken of te koken.. Echt koning, ik zit gewoon met mijn benen omhoog in de meest relaxte stoel die er te vinden is te wachten tot het eten klaar is, net als thuis!

Een paar dagen geleden (vraag me niet welke dag het is, want dagen, jaren en uren zijn hier uit de mode) Ben ik met Lauw gaan wandelen in de bergen, omdat hier een paar stokjes in de grond al een pad wordt genoemd is het dus met GPS en kaart een weg banen door het landschap. We waren vroeg opgestaan om eerst een stuk te gaan fietsen, daarna de fietsen weggezet (op slot doen hebben ze hier nog nooit van gehoord, er is toch niemand!) waarna we de bushbush in zijn gegaan. Uiteindelijk (vond mijn moeder erg leuk na alle dodelijke slachtoffers in de Alpen afgelopen maand) zijn we echt met handen en voeten de berg op geklommen, zo stijl dat je niet kon gaan zitten en je goed vast moest houden, anders.. Op de top aangekomen hadden we een GENIAAL uitzicht op dit lege deel van Zweden, alleen maar meren, bergen & bossen. Het zicht was ongeveer 50 kilometer rondom!! Natuurlijk waren er gigantische sneeuwvelden waar we omheen liepen, sop, sop dwars door modder en moerassige stukken want alles is nat hier! Na een spectaculaire dag boven in de bergen zijn we weer op de fiets gestapt om naar de camping te fietsen, wat waren we kapot!!! TWAALF uur geslapen die nacht:D

Donderdag gaan we met zijn allen kanoën, al wat foto's gezien en het ziet er erg gaaf uit, het schijnt dat je kan zwemmen bij een waterval e.d. maar dat voor later. Heel netjes heb ik geprobeerd mijn stopwoordjes, gaaf, groot, stoer en super te vermijden (het schijnt dat, dat gaat vervelen bij de mensen:P)

Het vervolg van mijn tussenjaar zal over anderhalve week van start gaan, dan ga ik lekker op vakantie met papie & mamie in Oostenrijk:D Maar eerst nog even van Zweden genieten!

Room

Joehoe!!
Wajoo ik ben echt een beetje jaloers op jou! Van dat eland heb je zeker net geen foto kunnen maken ?
Hihi je vergeet je stopwoordje 'genieten' ertussen te zette;)
Veel plezier!!! En wees vooral niet bang datje teveel de gentle man uithangt kuch kuch!
Xxxx

Vera

Gaaf verhaal Niels!Je maakt zo wel wat mee zeg!
Veel plezier nog die anderhalve week en doe de groeten aan de rest van de familie als je in Oostenrijk bent!

Niels

Whahaha roompjeXD het was bij dit verhaal gewoon wachten op de reactie van jouXD Eland was inderdaad zo onverwacht dus geen foto kunnen maken:) whahaha ik zou niet durven om the gentleman uit te hangen hoor:P xx

Niels

Ha vera, dankje! Ik zal me zeker nog vermaken de komende week, eigenlijk ben ik hier nog steeds te kort. Ik zal de hartelijke groeten overbrengen!:)

daphne

dag lieve niels, ik geniet van je verhalen. mocht je nog twijfelen over je studiekeuze dan kun je nog een soort floortje dessing worden. de hele wereld bezoeken en gave verhalen er over schrijven. dag, schat, dikke zoen, daphne

Niels

Haaaa daphnee:D Fijn dat je ervan geniet, het meerendeel is onzin maar soms staat er toch nog iets nuttigs tussen:P Is heerlijk om lekker de wereld over te reizen! Je hoort snel de verhalen kusss xx